Fördöm det Israeliska angreppet mot Gaza!

Den israeliska offensiven som just nu sker mot Gaza måste omedelbart få ett slut. Gaza är ett av de mest tätbefolkade områdena i världen och 80% av de som hittills fallit offer för bomberna är civila enligt FN. Det som just nu sker är inget krig mellan två jämbördiga parter. Israel ockuperar Palestina, och det är en av de längsta ockupationerna någonsin. De Israeliska bombningarna är ett brott mot folkrätten och ska fördömas.

I media får man höra om hur snälla Israel är som släpper ner flygblad över Gaza innan de bombar så att de som bor där ska hinna fly. Frågan är dock vart ska de ta vägen? Det finns inga skyddsrum i Gaza och den mur som Israel byggt upp runt Gaza gör det omöjligt för människor att ta sig därifrån. Situationen i Gaza är akut och Israels blockad måste omedelbart upphöra så att livsnödvändiga transporter kan levereras till de boende.

Omvärlden måste sluta blunda och börja ta sitt ansvar för att få ett stopp på Israels
attacker och visa solidaritet med det palestinska folket. Ung Vänster kräver att
den svenska regeringen agerar mot Israels folkrättsbrott.

Det här inlägget postades i Uttalanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *