Öppet möte 12 augusti

Tisdagen den 12 augusti kommer Ung Vänsters valturné till Sandviken. På kvällen bjuder vi in till ett öppet möte där alla som vill är välkomna att snacka, fika eller bara hänga.

Tisdag 12 augusti kl. 17.00
Hyttgatan 10

Det är ingen slump att unga idag har otrygga jobb och otillräckligt med lägenheter samtidigt som riskkapitalister kan göra miljonvinster i välfärden. Det beror på politiska vägval. Vi unga betalar ett högt pris för högerregeringens politik. I deras Sverige bestäms våra möjligheter av vår bakgrund och makten över våra liv begränsas av vilka vi är. Att vara rik har aldrig varit lättare, medan livet för oss andra har blivit allt svårare. Vi är ungdomarna som hela tiden ser och själva upplever hur samhället förändras till det sämre. Vi är less på ett samhälle där vi aldrig sett någonting annat än nedskärningar. Vi är trötta på att behandlas som en vara på arbetsmarknaden och att bo i en fuktig källaretta som vi hyr i andrahand. Vi är trötta på arbetslöshet och ökade klyftor, på ineffektiva arbetsmarknadsåtgärder som endast resulterar i extra pengar i borgarnas plånböcker.

Därför kräver vi nu ett Sverige som byggs för oss ungdomar. Samhället är alltid möjligt att förändra, men förändras aldrig av sig själv. För att göra skillnad måste man organisera sig. Sverige ska bli ett land där kampen för jämlikhet och rättvisa sätts i centrum.

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *