Solidaritet med det Grekiska folket

Nu varnar Röda korset för en humanitär kris i Södra Europa. I Grekland riskerar var tredje människa att hamna i fattigdom. Samtidigt så tvingar EU och Trojkan på Grekland nedskärningar och höjda skatter för att ens kunna ha råd att betala av räntan på lånen. Flera ekonomer däribland två nobelpristagare i ekonomi är starkt kritiska till åtstramningspolitiken. Denna politik har redan resulterat i stort mänskligt lidande. Arbetslösheten har på bara sju år ökat med mer än 20%. Skulden ligger på tidigare regeringar, EU och Euron – inte folket. Det tragiska är att om Grekland varit en bank så hade den redan blivit räddad.

Det här inlägget postades i Artiklar, Uttalanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *