Solidaritet med Womens boat to Gaza

Sedan 2007 är Gazaremsan i Palestina satt i ett belägringslikt tillstånd av den israeliska armén. Israel kontrollerar både vem som kan passera in och ut från Gaza och vilka varor som får importeras eller exporteras. Sedan blockaden började har Israels militär också bedrivit krig mot Gazaremsan och de militära operationerna har lett till tusentals döda och skadade, förstörda skolor och sjukhus och att Gazaremsans befolkning lever under ett ständigt militärt hot.

Nu seglar Womens boat to Gaza till Gaza med mål att bryta den olagliga blockaden. I flera omgångar har aktivister rest med båt mot Gaza och varje gång har de mötts med våld från den Israeliska armén. Ship to Gaza gör en ovärderlig insats för att blotta Israels förtryck av den palestinska befolkningen.

Det är dags för det Palestinska folkets befrielse från ockupation, vi bör alla stötta solidaritetsprojektet Womens boat to Gaza.

Det här inlägget postades i Insändare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *