Var ska vi bo?

Idag söker över en kvarts miljon unga en lägenhet. Det är bostadsbrist i mer än varannan kommun och Sandviken är inget undantag. Trots det byggs nästan inga hyresrätter alls som vi har råd med. Den som inte har en pappa som betalar tvingas soffsurfa hos sina kompisar, flytta runt mellan osäkra andrahandskontrakt medan andra tvingas bo kvar hemma mot sin vilja.

Bostadsbristen har utvecklats till en akut bostadskris, men det är knappast ont om lyxbyggen och altaner i de firare kvarteren. Det är tydligt att samhället inte är ordnat för oss som är unga i dagens Sverige, men vi vet att det handlar om politiska beslut.

Det ska vara möjligt att flytta hemifrån efter gymnasiet även om en inte har en pappa som betalar handpenningen. Bostadsbristen kan bara byggas bort, därför kräver Ung Vänster ett modernt miljonprogram med billiga hyresrätter istället för dyra bostadsrätter. Det är för oss unga som samhället måste byggas.

Vi är trötta på att vi som är unga får ta smällen för en politik som vägrar ta tillbaka allt de överklassen stal från oss. Därför väljer vi att tälta i Jansasparken den 25 juli.

Det här inlägget postades i Insändare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *