Låt dom inte splittra oss

Idag finns det dom som försöker splittra oss och få oss att sparka neråt. Så fungerar rasismen, men det handlar också om att dölja dom verkliga problemen. Att ställa grupper mot varandra för att själv slippa ta ansvar är ett gammalt politiskt knep. Så länge vi är upptagna med att bråka med varandra så kommer vi inte kritisera dom som egentligen sitter på makten. När regeringen till exempel skyller på de som nyss kommit till Sverige slipper politikerna ta konflikt med dom som gör verkligt stora hål i statskassan. Det är meningen att vi ska se varandra som hot så att banker och storföretag ostört kan göra rekordvinster – och samtidigt fiffla bort skattepengarna.

Om vi vill förändra behöver vi vara många som drar åt samma håll. Istället för att titta snett på varandra ska vi rikta blicken uppåt och kräva att alla – också dom allra rikaste – är med och bidrar till det gemensamma. Vi vet att det enda som funkar mot splittring är gemenskap.

Alla gånger som samhället har förändrats till det bättre har  det  kommit  av  att vi förenat oss i kamp för gemensamma intressen. Solidaritet handlar om att gå ihop och ställa krav för att alla ska ha rätt att leva i trygghet i Sverige – inte bara några få. Lita inte på dom, lita på varann. Solidaritet är svaret.

Det här inlägget postades i Insändare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *