Feministiskt självförsvar

Feministiskt självförsvar är en typ av självförsvar för tjejer som har sin grund i feministisk ideologi och fokuserar på det sexualiserade våldet.

Det är ett praktiskt sätt att arbeta mot det samhällsproblem som det sexualiserade våldet är, och den vardagsrädsla som det för med sig. De flesta kvinnor har erfarenheter av att ha blivit kränkta eller utsatta för våld av en man – oavsett om det rör sig om obehagliga kommentarer, tafsningar, våldtäkt, misshandel eller någon annan typ av kränkning. I feministiskt självförsvar lär vi ut tekniker för att försvara oss mot så väl vardagliga trakasserier som grovt våld.

Ung Vänster började arbeta med feministiskt självförsvar år 2000, och har sedan dess utbildat ett par hundra instruktörer som tillsammans har hållit tusentals pass för tjejer och kvinnor i alla åldrar. Varje år hålls utbildningar för nya instruktörer och träffar för redan utbildade instruktörer genom Ung Vänster. Ung Vänster kämpar för att alla tjejer ska ha rätt att lära sig feministiskt självförsvar i skolan.

Boka ett pass feministiskt självförsvar?
Kontakta distriktsstyrelsen, Ung Vänster Gävleborg
gavleborg@ungvanster.se

Läs mer om feministiskt självförsvar →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *