Om Ung Vänster

Ung Vänster är ett revolutionärt socialistiskt och feministiskt förbund som består av ungdomar som vill kämpa för ett bättre liv, för rättvisa och solidaritet.

Ung Vänster är Vänsterpartiets ungdomsförbund och vi stödjer deras arbete för socialism och kvinnofrigörelse. Vi är två separata organisationer med egna styrelser och fattar utifrån egna analyser självständiga beslut i organisatoriska och politiska frågor.

Ung Vänster i Sandvikens kommun

I Sandviken har Ung Vänster haft verksamhet i omgångar under många år. Nuvarande klubborganisation har varit aktiv sedan början av 2010. Vi håller regelbundna medlemsmöten första onsdagen varje månad och olika typer aktivteter med jämna mellanrum.

Att bli medlem i Ung Vänster

Vi behöver bli fler och starkare i kampen för socialism och feminism. Att bli medlem i Ung Vänster kan betyda mycket för den som går med. Det är något speciellt att tillsammans med andra kämpa för det man tror på, att diskutera frågor man är intresserad av med likasinnade, att utveckla sig själv och att bli en av dem som gör skillnad.

Som medlem i Ung Vänster bestämmer du själv hur aktiv du vill och kan vara. Vi har en kontinuerlig verksamhet som är öppen för alla medlemmar och intresserade. Det finns ingen åldersgräns för hur gammal eller ung du ska vara för att bli medlem.

Är du ny medlem som söker sig till oss så bjuder vi på din medlemsavgift under första året. Annars kostar det 50 kronor/år.

Vår vision

Ung Vänster vill förändra samhället i grunden. Vi vill skapa ett socialistiskt samhälle, där människor har makten över sitt arbete, sitt liv och samhället. Kapitalets makt måste brytas. Vår framtid skall inte styras av de som råkat födas av rika och mäktiga föräldrar.

Idag är det självklart att man får rösta till kommuner, landsting och riksdag. Det borde vara lika självklart att man får vara med och bestämma över arbetsplatsen där man jobbar, skolan där man går och området där man bor. Människor kan ta sig den makten tillsammans, om vi bara vågar utmana de som idag sitter på pengarna och styr våra liv.

Vi kämpar för ett demokratiskt samhälle där alla människor har lika värde. Vi tror att människor som tillsammans har makten bättre kan styra samhället så att människors behov tillgodoses. Människor är viktigare än råa vinstintressen.

Det räcker inte att få många röster i valet. Rättigheter och rättvisa kommer ingen att ge oss frivilligt. Rösträtten, den gemensamma välfärden och åtta timmars arbetsdag är exempel på vad som kan åstadkommas genom gemensam politisk kamp. Vi vill gå vidare.

Bli medlem idag! →

Kontakta oss! →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *